We zijn nu live -

GirlPower

GirlPower

Migrantenkinderen, m.n. de Hindoestaanse kinderen komen in vergelijking met autochtone leeftijdsgenoten voor extra moeilijke taken te staan: de loyaliteit naar de ouders toe, het verscheurend heen en weer geslingerd worden tussen de verschillende normen en waarden waar ze dagelijks in verkeren, het verkeren in een spagaat, schipperen met de andere socialisatie in een groepsgerichte cultuur, waarbij de boodschap is “samen met de groep ben je iemand, alleen ben je verloren”.

#GRLPWR! Een sociale weerbaarheidstraining voor meisjes van 13 t/m 18 jaar met een migratieachtergrond, om sterker, weerbaarder en met trots door het leven te kunnen, zonder daarbij anderen te schaden of respectloos te behandelen!
Je leert hoe je om kunt gaan met ongepaste situaties of opmerkingen; hoe je door middel van stem, houding en uitstraling duidelijk je grenzen kan stellen; we besteden aandacht aan jouw specifieke kwaliteiten en moedigen je aan om deze effectiever in te zetten. Ook is een kickboksles onderdeel van de training om je letterlijk sterk te voelen. 

Tijdens de informatiebijeenkomst voor deelnemers en hun ouder(s)/verzorger(s) bespreken we wat het doel van de training is; het beoogde resultaat; wat er in de trainingen behandeld wordt; hoe het thuisfront hierbij betrokken wordt en wat de meerwaarde hiervan is. Ouders krijgen tips mee hoe ze hierin hun dochters kunnen ondersteunen en wat het hen kan opleveren.

Deelname is gratis!

 

Andere artikelen

Onze agenda

27-10-2023: De Stemwijzer Quiz: Hoe verschillend onze belangen/interesses ook kunnen zijn, jouw stem is belangrijk. Het beleid van de komende 4 jaar is de basis voor onze toekomst.
Datum:
27 okt @ 16:00 - 00:30
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag
29-9-2023: voorlichting 'Ouderenmishandeling'. Kennis over ouderenmishandeling; de meldcode; wat zijn de mogelijke signalen; wat zijn de dilemma's en valkuilen
Datum:
29 sept @ 16:00 - 00:30
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag
21-9-2023: Conferentie over "Dementie". Wat is dementie; hoe herken je het; hoe ga je ermee om; toneelstuk 'wij zijn zelf het medicijn'; info voorzieningen mantelzorgers
Datum:
21 sept @ 14:00 - 00:00
Plaats:
Partycentrum Zichtenburg (Leliezaal)
Adres:
Zichtenburglaan 23, 2544 EA Den Haag