We zijn nu live -

Belcirkel/boodschappendienstBelcirkel/boodschappendienst

Belcirkel/boodschappendienst

Wij hebben ‘belcirkels’ opgezet om extra zorg te kunnen bieden aan degenen die het hard nodig hebben. De kwetsbare mensen die zich bij ons hebben aangemeld worden regelmatig gebeld om te polsen of alles nog goed gaat. Wat leeft er bij hen: met welke angsten en problemen worstelen ze in deze tijd, en wat zijn juist de lichtpuntjes?

Onze getrainde vrijwilligers hebben goede voelsprieten om de situatie in te schatten. Mochten hun luisterend oor en adviezen niet voldoende zijn, dan zorgen wij samen met psychologen met dezelfde migratieachtergrond voor een warme overdracht.

Onze aandacht beperkt zich niet alleen tot ‘het bellen’. Zo zorgen wij ook voor leuke attenties, zoals door kinderen gemaakte ansichtkaarten, en kunnen mensen op verzoek hun boodschappen laten doen/bezorgen.

Van beide kanten klinken enthousiaste reacties: de vrijwilligers voelen zich nuttig en voldaan, de geholpen mensen voelen zich gezien en waarderen de uitgestoken handen enorm.
Wij hebben met weinig middelen naar verhouding veel kunnen realiseren.

 

Andere artikelen

Onze agenda

29-9-2023: voorlichting 'Ouderenmishandeling'. Kennis over ouderenmishandeling; de meldcode; wat zijn de mogelijke signalen; wat zijn de dilemma's en valkuilen
Datum:
29 sept @ 16:00 - 00:30
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag
21-9-2023: Conferentie over "Dementie". Wat is dementie; hoe herken je het; hoe ga je ermee om; toneelstuk 'wij zijn zelf het medicijn'; info voorzieningen mantelzorgers
Datum:
21 sept @ 14:00 - 00:00
Plaats:
Partycentrum Zichtenburg (Leliezaal)
Adres:
Zichtenburglaan 23, 2544 EA Den Haag
8-9-2023: Thema "Opgroeien met één ouder, wat doet dat met een kind? Hoe je opgroeit, is van invloed op je volwassen leven en je eigen liefdesrelaties.
Datum:
08 sept @ 16:00 - 00:30
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag