We zijn nu live -

Impact Corona op kwetsbare (migranten)groepen

Onderzoek laat zien dat migranten harder dan gemiddeld geraakt worden door de coronacrisis. Dit heeft te maken met de vaak al kwetsbare positie wat betreft huisvesting, arbeidsmarkt, armoede, sociaal isolement, taalbarrière en maatschappelijke participatie. 

Wij zijn een zelforganisatie en richten ons op het ondersteunen van kwetsbare groepen. Wij hebben een groot bereik onder de migranten gemeenschap, in het bijzonder de Hindoestaanse.

Kwetsbare ouderen in de gaten houden en naar elkaar omkijken vinden wij als vanzelfsprekend. 
Daarom zijn wij vrijwel direct na de corona-uitbraak een boodschappenservice gestart. De (veelal) ouderen kunnen hun boodschappen doorgeven en deze worden vervolgens aan huis bezorgd. Hiervoor heeft de stichting ruim 25 vrijwilligers beschikbaar. 

Daarnaast zijn we een belcirkel gestart, waarbij mensen aan kunnen geven hoe vaak per week ze gebeld willen worden. Het gaat hierbij voornamelijk om alleenstaanden en ouderen.
Zij worden gebeld door onze (getrainde) vrijwilligers en werken hierbij samen met professionals, mocht er extra ondersteuning nodig blijken. 

Een andere activiteit waarmee we zijn gestart, is het vertalen van de persconferenties tijdens onze  radio-uitzending op Radio Sangam. Wij ontdekten al gauw dat vanwege de taalbarrière veel eerste generatie migranten de landelijke persconferenties niet konden volgen. 

Wij zijn met deze activiteiten in april 2020 gestart en gaan er mee door zolang dat nodig is.

Andere artikelen

Onze agenda

12-7-2024: een interactieve Quiz van mannen tegen de vrouwen (de strijd der seksen) vol (ont)spanning, plezier en hilariteit.
Datum:
12 jul @ 16:00 - 00:30
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag
5-7-2024: maandelijkse bijeenkomst voor- en door mannen. Thema 'Digitale Veiligheid bij huiselijk geweld', zoals online stalking, bedreiging en controle. Hoe groot is dit probleem enz.
Datum:
05 jul @ 16:00 - 21:00
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag
28-6-2024: Informatiebijeenkomst over "Gezond leven met en zonder Diabetes. Wat is Diabetes en welke soorten zijn er; wat zijn de symptomen; kun je het voorkomen?
Datum:
28 jun @ 16:00 - 00:30
Plaats:
Voetbalvereniging SVH
Adres:
Noordweg 74, 2548 AC Den Haag