Girl Power 2020

We spreken van weerbaarheid wanneer iemand op een passende manier voor zichzelf op durft te
komen, zonder daarbij anderen te schaden of respectloos te behandelen. Als je weerbaar bent, ben je
in staat je grenzen te bewaken, jezelf te verdedigen en een eigen mening te hebben. Ook kun je hulp
vragen en omgaan met tegenslagen.

Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is het gevoel van eigenwaarde. Letterlijk betekent het; het vertrouwen van een persoon in zichzelf in dat wat hij of zij kan of hoe diegene is. Voor het goed functioneren van iemand is een positief zelfbeeld en veel zelfvertrouwen erg belangrijk. Een te laag zelfvertrouwen kan ertoe leiden dat iemand zich niet goed kan ontplooien. Eigenwaarde is een psychologische term die staat voor het respect dat iemand voor zichzelf heeft. Eigenwaarde kan daarom ook worden gedefinieerd als zelfwaardering en in hoeverre iemand tevreden is met zichzelf. Wie zichzelf accepteert zoals hij of zij is, zal meer zelfvertrouwen krijgen en dus ook een positiever eigenwaarde. En dat maakt je een sterker en gelukkiger persoon.

Inhoud training

Een training bestaat uit een intakegesprek, een informatiebijeenkomst voor deelnemers en ouders en 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Elke training start met een intakegesprek met individuele deelnemers. Tijdens dit gesprek wordt er kennisgemaakt tussen de trainers en deelnemers, worden verwachting  uitgesproken en wordt geïnventariseerd waar de deelnemers het meeste behoefte aan hebben. Maatwerk, individuele aandacht. In een vellige groep leren we met en van elkaar. Is er ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke
coaching. Praten we met elkaar, voeren we zowel groeps- als individuele opdrachten uit. We volgen een kickboksles om ons letterlijk sterk te voelen. Ontwikkelen we ons door het leren van direct toepasbare communicatievaardigheden en een sterke, positieve mindset. Leren we elkaar, maar vooral onszelf goed kennen. Met als doel dat ieder meisje uiteindelijk sterker, weerbaarder en trots op zichzelf door het leven kan. #GRLPWR!

Doelgroep

Meisjes 13 t/m 18 jaar met een migratieachtergrond Een positief zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, sterker in je schoenen staan, helder communiceren, grenzen voelen en aangeven, baas over eigen lijf en gedachten en zelfacceptatie. Dat is de kern van de sociale weerbaarheidstraining #GRLPWR! Een training ontwikkeld voor meisjes van 13 t/m 18 jaar met een migratieachtergrond.

Ouders/verzorgers

Ook vindt er een informatiebijeenkomst voor deelnemers en hun ouder(s)/verzorger(s) plaats. In deze bijeenkomst wordt besproken wat het doel van de training is, het beoogde resultaat, wat er in de trainingen behandeld wordt en hoe het thuisfront hierbij betrokken wordt en wat de meerwaarde hiervan is. Ouders krijgen tips hoe ze hier hun dochters in kunnen ondersteunen en wat het hen op kan leveren.

Stichting Vobis en Girl Power

Stichting Vobis vindt het belangrijk om het project “Girl Power” uit te voeren
Het is van groot belang oog te hebben voor de specifieke identiteitsontwikkeling bij de meiden. Migranten en Hindostaanse kinderen komen in vergelijking met autochtone leeftijdsgenoten voor extra moeilijke taken te staan: de loyaliteit naar de ouders toe, het verscheurend heen en weer geslingerd worden tussen de verschillende normen en waarden waar ze dag in dag uit in verkeren, het verkeren in een spagaat, schipperen met de andere socialisatie in een groepsgerichte cultuur, waarbij de boodschap is “samen met de groep ben je iemand, alleen ben je verloren”.

<<sep 2021>>
mdwdvzz
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3