corona maatregelen

Beste mensen,
“De opgave waar we voor staan is heel groot. En we moeten dit echt met 17 miljoen mensen doen.”

“Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar. Ik reken op u.”

Twee uitspraken die Minister-president Mark Rutte maandag 16 maart jl. deed tijdens zijn speech. Wij als Stichting Vobis staan hier geheel achter. Stichting Vobis gelooft dat wij hier samen uit gaan komen, maar dan moeten we wel samen werken en een beetje extra zorgen voor degene die het wat harder nodig hebben.
Belcirkels
Om die reden gaan wij “belcirkels” opzetten. Met deze belcirkels willen wij de kwetsbare mensen regelmatig bellen om te checken of alles nog goed met ze gaat en hulp bieden indien nodig.

Oproep
Wij doen hierbij een oproep aan de vrijwilligers van Stichting Vobis om een “belmaatje” te worden. Als belmaatje zal Stichting Vobis één of twee kwetsbare personen aan jou toewijzen die je regelmatig kan bellen (bijvoorbeeld 3 x per week) om in de gaten te houden of alles goed gaat, te ondersteunen en als het nodig is de hulp van de Stichting in te schakelen. Op deze manier creëren wij een belcirkel tussen vrijwilligers, kwetsbare mensen en Stichting Vobis.
Zo zetten wij ons in voor de kwetsbare in onze omgeving en worden ze niet vergeten.

Twee opties
Het is mogelijk op twee manieren te reageren op dit bericht:
o Ik wil een belmaatje worden
o Ik wil kwetsbare personen op geven die gebeld moeten worden
Indien je je hiervoor wilt opgeven of hier gebruik van wilt maken reageer dan a.u.b. zo snel
mogelijk. De kwetsbare mensen om ons heen hebben ons nodig.
Samen komen we hier doorheen.

Posters: Project Corona | Project Corona 2

Met vriendelijke groet,